keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Perhe Mikä on perhe? Keitä teidän perheeseenne kuuluu? Millaisia kertomuksia perheistä on elokuvassa, esim. Nikon perhe tai mitä Juliuksen ja Wilman perheestä kerrotaan? Miten Nikon isän kaipuu näkyy elokuvassa? 

 
Monenlaisia tunteita Ohjaaja Kari Juusonen pohtii elokuvan tekovaiheita seuraavasti: ”Kun luin käsikirjoituksen ensimmäisen kerran, pidin sekä tarinasta että henkilöistä. Julius ja Niko ovat kavereita, joista molempiin minun oli helppo suhtautua: arvostin heidän unelmiaan ja ymmärsin heidän heikkouksiaan. Olennaisinta minulle oli kuitenkin se sydämellisyys ja suuret tunteet, joita tarina sisälsi. Vain rakkaus on tarpeeksi suuri aihe elokuvalle, on joku sanonut. Nikon tarina on täynnä rakkautta. Elokuva kertoo Nikon ja Juliuksen löytöretkestä, matkasta jonka aikana molemmat muuttuvat ja kasvavat, samalla heidän suhteensa joutuu myös koville." (Lähde: elokuvan lehdistötiedote)
Mitä ohjaaja tarkoittaa sanoessaan, että Nikon tarina on täynnä rakkautta ja tarina sisältää suuria tunteita? Keskustelkaa, millä tavoin Niko ja Julius muuttuivat elokuvan aikana. Voitte pohtia sitä elokuvan juonen kulun avulla tai erilaisten tunnetilojen kautta. Millaisia tunteita Nikolla ja Juliuksella oli 
toisiaan kohtaan ja miten tunteet vaihtelivat tarinan edetessä? 
Kirjatkaa yhteiseen listaan ja esittäkää erilaisia tunteita. Pohtikaa lopuksi, mitä tunteita elokuvassa tuli esille.
 
Vaikeita valintoja Millaisia valintoja Niko joutui tekemään elokuvassa? (Esim. lauman jättäminen, valinta isän ja Juliuksen välillä)
 
Se lentää joka uskaltaa – haaveista Millaisista asioista Niko haaveili? (Lentäminen, isän löytäminen.) Millaisista asioista te haaveilette? Mikä on suurin haaveenne? Voiko haave toteutua? Mitä haluaisitte osata tai oppia? Kirjoittakaa mahdollisista ja mahdottomista haaveista.