keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Onni von Sopanen

Oppimateriaalin teemoja: Komedia ja huumori, vaihdokas-teema ja perinnöllisyys, erilaisuus ja luokan yhteishenki, sisarussuhteet ja perhe.

Oppimateriaali on suunnattu 4.-6. luokille.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2006 ja päivitetty vuonna 2021.

Elokuva on osa vuoden 2021 Elokuvaviikon ohjelmistoa. Elokuva on katsottavissa maksutta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Onni von Sopanen

“Siniset silmät, tyhmä isosisko ja isä, joka ei ymmärrä autoista mitään – voi kun Bill Gates tulis ja hakis kauan sitten kadonneen poikansa.”

Onni Sopasen elämä joutuu melkoiseen turbulenssiin, kun biologian tunnilla perehdytään perinnöllisyystieteeseen ja Onni vakuuttuu siitä, ettei voi olla omien vanhempiensa lapsi. Epävarmuus omasta alkuperästä tuntuu saavan vahvistusta joka puolelta ja kasvava huolestus aiheuttaa häiriöitä niin perhe- kuin kaverisuhteissakin.

Pisteenä iin päälle koululuokkaan tulee uusi ulkomailta adoptoitu poika, Miro, joka tuntuu olevan ylivoimainen kaikessa. Onneksi Onnin tarkkavaistoinen opettaja VP päättää laittaa luokkahengen remonttiin leirikoulun avulla ja yhteiset vastoinkäymiset kuten metsässä rämpiminen ja hävitty jalkapallo-ottelu saavat turhat vihollisuudet Onnin ja Miron välillä sammumaan. Syksyn kuluessa monelle oudolle asialle löytyy luonnollinen selitys ja perinnöllisyystieteestäkin on konkreettistakin hyötyä, kun marsuja halutaan lisää. 11-vuotta on mahtava ikä, sitten kun täyttää 12.

 

Julkaisuvuosi:
2006
Pituus:
95 min.
Levittäjä:
SF Film Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Johanna Vuoksenmaa
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Kaarlo Somerto, Oona Linnasalmi, Julius Vakkuri, Alex Anton, Minna Suuronen, Robin Svartström, Jarkko Pajunen, Kari Väänänen, Meri Nenonen ja Tobias Zilliacus.
Nimi ruotsiksi:
Onni von Sopanen
Onni Sopanens liv hamnar i turbulens när han under en biologilektion blir övertygad om att han inte är sina egna föräldrars barn. Osäkerheten över den egna härkomsten ser ut att få bekräftelse från flera olika håll, och den växande oron ställer till problem i familjen och i kompiskretsen. Som pricken över i kommer det en ny pojke till klassen, den adopterade Miro, som verkar vara mycket bättre än alla andra på allting i skolan. Som tur tar Onnis lärare VP tag i saken och ordnar en lägerskola för hela klassen där de gemensamt ska klara sig i skogen. Detta hjälper till slut och all fientlighet mellan Onni och Miro suddas ut. 11 är en fantastisk ålder. När man redan är 12.