keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Elokuvan alussa ja lopussa Onni esittää keppinukeilla pieniä esityksiä. Keskustelkaa yhdessä keitä keppinukkehahmot esittivät ja miten ne oli valmistettu. Mitä aiheita esitykset kuvasivat? Mitä tyylilajia ne edustivat?

2. Keppinukke-esitys

Keppinukkien valmistaminen
Leikatkaa lehdistä tuttujen tai tuntemattomien henkilöiden kuvia. Kuvat liimataan kartongille ja niihin kiinnitetään tikut hahmojen liikuttelua varten. Hahmoille voi piirtää itse vartalot ja nukkien päiden tilalla voi käyttää myös omien ystävien tai perheenjäsenten valokuvia, kuten elokuvassa on tehty.

Tarinan käsikirjoittaminen
Jakaantukaa 4-5 hengen ryhmiin. Miettikää yhdessä tarinoita, joita hahmojen avulla voisi esittää. Lyhyet ja ytimekkäät tarinat toimivat parhaiten. Yksi ryhmän jäsen voi toimia kirjurina, mutta kaikki saavat ehdottaa joitakin juonenkäänteitä. Kun kirjoitatte, keksikää erikoisia ja yllättäviä tapahtumapaikkoja ja juonenkäänteitä. Keppinukkien avulla voi esittää helposti sellaista, mitä oikeasti näyttelemällä ei onnistuisi. Yhdistelkää lopuksi ideanne ja lukekaa tarina ääneen. Tehkää vielä parannusehdotukset niin, että kertomus etenee sujuvasti.

Esityksen toteuttaminen
Valitkaa esiintyjät. Suunnitelkaa ja rakentakaa lavasteet. Esittäkää lopuksi toisille omat keppinukkenäytelmänne. Esitykset voi myös kuvata esimerkiksi älypuhelimella tai tehdä animaatioksi esimerkiksi Stop Motion Studio -sovelluksella.