keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Risto Räppääjä ja liukas Lennart

Oppimateriaalin teemoja: erilaiset perheet, valepuvut ja keksityt henkilöt, väärinkäsitykset ja sanoilla hassuttelu, elokuvan musiikki

Synopsis: Kymmenvuotias Risto Räppääjä ja hänen ystävänsä Nelli Nuudelipää sukeltavat uusiin seikkailuihin, kun Rauha-täti saa mielestään loistavan idean: heidän pitää löytää mies, joka olisi sopiva isähahmo Ristolle. Risto ei ole ideasta ollenkaan innoissaan, eikä myöskään heidän naapurinsa Lennart, joka on itse ihastunut Rauhaan. Sen vuoksi Lennart yrittää luoda täydellisen miehen, joka täyttäisi Rauhan jatkuvasti muuttuvat toiveet siitä, millainen kunnon miehen pitäisi olla. Lennart saa huomata ettei ole ollenkaan helppoa yrittää olla monta eri henkilöä yhtä aikaa. Kun vielä Elvi-tätikin ihastuu yhteen Lennartin luomista isähahmoista, alkavat asiat mennä hulvattomasti solmuun. (Lähde: Filmikamari)

Elokuva perustuu Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan kirjaan Risto Räppääjä saa isän.

Oppimateriaali on suunnattu alakouluun.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino. Materiaali on sovellettu Tuula Niinirannan ja Annika Henrikssonin Koulukino-oppimateriaaleista elokuviin Risto Räppääjä ja Risto Räppääjä ja polkupyörävaras.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 16.9.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Risto Räppääjä ja liukas Lennart

Rauha-täti saa mielestään loistavan idean: heidän pitää löytää mies, joka olisi sopiva isähahmo Ristolle. Risto ei ole ideasta ollenkaan innoissaan.

Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
80 min.
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Timo Koivusalo
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Samuel Shipway, Sanni Paatso, Vesa Vierikko, Minttu Mustakallio, Riitta Havukainen