keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a) Millaisia väärinkäsityksiä elokuvan tari­nassa tapahtuu?

  • Risto Räppääjä -kirjasarjan tarinat ja niiden huumori perustuvat usein erilaisiin väärinkäsityksiin. Etsikää tarinoista sellaisia kohtia.
  • Millaisia väärinkäsityksiä omassa elämässänne on tapahtunut? Voitte joko keskustella aiheesta tai tätä sarjakuvapohjaa apuna käyttäen kuvata ja kirjoittaa väärinkäsityksistä.

b) Millaisia väärinymmärryksiä on M.A. Nummisen runossa “Opettaja ja lapset kaupungissa”?

Opettajan huulia varmaan heilutti tuuli. Silloin lapset kaiken väärin kuuli. Opettaja sanoi, että tuolla on kaunis patsas. Lapset kuuli, että onks sulla täynnä vatsas.

Ja kaikki ryntäs heti ravintolaan.

Opettaja museoita näytti ja vähän vertauksia käytti. Taulu sanoo menkää, jotain lyökää ja oppilaat kuuli, että menkää, jotain syökää.

Ja kaikki ryntäs heti ravintolaan.

Sitten opettaja puhuu musiikin hienoista voi­toista. Suurten mestarisäveltäjien soitoista. Beethoven oli viimein kuuro. Oppilaat kuuli, että siellä on valmis puuro.

Ja kaikki ryntäs heti ravintolaan.

Kuunnelkaa tarkemmin kappaleen sanat esim. levyltä ”Valtava jänis” tai “Niemisen pojat ja naapurin äijä”. Keksikää lisää riimisanapareja, joita voisi “kuulla väärin”.

c) Elvi-täti kutsuu lapset syömään makka­rasipattia. Tiedättekö muita hauskoja, oikeita ruokien nimiä? Kanaviillokki, pyttipannu, klimppisoppa, vatkuli, veripalttu, röstiperunat, rössy, tsupukka, kokkeli, mykykeitto, kinkkukiusaus, köyhät ritarit, pappilan hätävärä, lapskoussi, nauravat nakit, halkisuolaiset, lörtsyt…