keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Kuva: Sami Kuokkanen / Helsinki-filmi

Biopic film (biografisk film) är filmer som gestaltar och dramatiserar historiska eller levande personers liv. Ofta behandlar filmerna en stor del av personens historia, allt från barndomen till kändisskapet och ålderdomen. Tove levde under åren 1914-2001, men i Tove-filmen har man valt att koncentrera sig på hennes liv under åren 1944-1955.

· Det hände en massvis intressant i Tove Janssons liv under åren 1944-1955, som man inte ser i filmen. Vilka teman har man valt med i filmen? Gör en lista på de olika livsskedena i Toves liv, som behandlas i filmen. Förutom händelserna har också personer valts ut att vara med i filmen från en stor mängd människor i Toves liv.

· Gör en lista på personer som förekommer i filmen och skriv om hurdant förhållande de hade med Tove och vilken betydelse de hade för filmens historia.

· Varför är det nångång bättre att välja att begränsa tid och händelser i en persons liv istället för att behandla allt som hänt i hens liv?

· Lämnade filmen bort någonting om Tove Jansson, som intresserade dig?

· Bekanta dig med Toves liv och karriär på t.ex. Moomin.com: Tove Jansson. Planera din egen film om Tove Jansson på basen av den informationen du har samlat. Vilket livsskede skulle du själv koncentrera dig på?