keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Illan tullen, kun Viiru ja Pesonen vihdoin pujahtavat vuoteisiinsa, Viiru toivoo, että hän haluaisi olla suuri. Juuri samalla hetkellä, kun hän lausuu toivomuksensa, taivaalla näkyy tähdenlento.

a. Keskustelkaa tähdenlennosta. Oletteko kuulleet, että kun näkee tähdenlennon, saa toivoa? Millaisen toiveen esittäisitte tähdelle?

b. Sulkekaa silmänne ja kuvitelkaa, että olette vierailulla Pesosen kodissa. On jo ilta. Avaatte varovasti ulko-oven ja kuljette Pesosen pihalle, jossa on aivan pimeää. Kaikkialla ympärillä on aivan hiljaista. Taivaalla näkyy paljon tähtiä. Yhtäkkiä näette tähdenlennon. Jokainen saa miettiä ja kuvitella hiljaa mielessään yhden toivomuksen, mitä toivoisi tähdeltä. Lopuksi kaikki saavat kertoa vuorollaan oman toivomuksensa muille.

Kun Viiru sitten herää seuraavana aamuna, hänen toiveensa on käynyt toteen, nimittäin hän on kasvanut aikuisen ihmisen kokoiseksi. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Pesonen on kutistunut yhtä pieneksi kuin pikkuvauvat. Miltä Pesosesta tuntuu, kun hän on muuttunut äkkiä pieneksi? Mitä Viiru ja Pesonen tekevät elokuvassa, kun naapuri haluaa tulla Pesosen luo kahville ja Pesonen onkin niin pieni? Mitä jos teillä lapset muuttuisivat isoiksi ja aikuiset kutistuisivat pieniksi?