keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kun Pesonen on pinteessä pikku saarella, naapuri Kosonen soutelee paikalle veneellään ja ilkkuu vahingoniloisesti, että onko tapahtunut haaksirikko. Silloin Pesonen kimpaantuu ja hyppää veteen näyttääkseen, ihan pelkästä näyttämisen halusta, että hän osaa todellakin uida.

Kosonen, Pesosen naapuri, näyttää pitävän Pesosen kiusoittelusta. Hänellä tuntuu olevan hauskaa, kun hän muistelee Pesosen kehnoa uimataitoa. Keskustelkaa, miltä Pesosesta tuntuu, kun häntä pilkataan. Onko mielestänne hyvä ajatus nauraa sille, jos joku ei osaa samoja asioita yhtä hyvin kuin te osaatte? Oletteko koskaan uskaltaneet puolustaa toisia, jos heitä kiusataan? Miltä tuntuu, jos joku nauraa teille, silloin kun epäonnistutte? Ovatko kaikki lapset samanlaisia? Osaavatko kaikki samoja asioita? Missä te olette jo taitavia? Mitä haluaisitte vielä oppia?

Lopulta, kun Viiru ja Pesonen ovat selvinneet retkestään, alkaa Viiru olla jo melko väsynyt. Häntä alkaa harmittaa se, että isoilla ukoilla on niin paljon hauskempaa kuin pienillä kissoilla. Hänen mielestään isot saavat tehdä mitä he haluavat ja pienten elämässä ei ole mitään kivaa. Harmittaako teitä se, että ette ole vielä aikuisia? Keskustelkaa, mitä eroa on aikuisena ja lapsena olemisessa. Mitä hauskaa arvelette aikuisena olemisessa olevan? Onko lapsena oleminen hauskaa? Onko kummassakaan mielestänne huonoja puolia? Millaisissa tilanteissa olisi mukavaa olla aikuinen? Millaiseksi aikuiseksi te haluaisitte tulla?