keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis:
Millan ja Aimon yhteinen haave toteutuu: he pääsevät vihdoin muuttamaan omaan yhteiseen kotiin pois Millan zombie-vanhempien luota. Milla alkaa johtaa nuorenparin taloutta ja sehän käy Aimon ennestäänkin huonon itsetunnon päälle. Aimo kompensoi henkistä heikkouttaan fyysisellä vahvuudella ja tuhlaa yhteiset talousrahat kehonsa vahvistamiseen. Kun bodaaminen ei enää riitä, Aimo ostaa kehoonsa metalliset raajat. Milla ei Aimon toimintaa hyvällä katso ja jättää Aimon. Sydänsuruissaan rypevä Aimo menee niin pitkälle, että vaihtaa myös sydämensä metalliseen – jotta siihen ei enää sattuisi. Metallisydämen myötä Aimosta tulee toivoton pessimisti. Milla päättää toimia, sillä pitäähän nyt miehellä oma sydän olla.

Lovemilla perustuu Ylen TV2-kanavalla esitettyyn #lovemilla -tv-sarjaan.
Elokuvan nettisivut
Tv-sarjan nettisivut
Elokuvan tuotantoyhtiö It´s Alive Films

Elokuvan tausta

Elokuvan taustalla oleva #lovemilla -sarja tunnetaan nuortensarjana ja sellaisena Ylekin sarjaa markkinoi, mutta ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki ei myönnä tehneensä elokuvaa tietylle yleisölle:
“Jos olettaa, mitä joku tuntematon haluaa nähdä, on heti väärässä. Alun perin en halunnut lähteä tekemään nuorille mitään. Mietin, että mitä jos tekisin sarjan, jota aikuisetkin jaksaisivat katsoa. Jos se on mielestäni tekijänä mielenkiintoinen, sillä on suurempi mahdollisuus onnistua, Nikki sanoo.”
Lähde

Lisätietoa:
HS: Verkko jakaa televisioyleisön

Oppimateriaali on suunniteltu yläkouluihin ja lukioihin äidinkielen, kuvataiteen, terveystiedon, kotitalouden, oppilaanohjauksen ja yhteiskuntaopin opetukseen. Oppimateriaalissa on käsitelty vuonna 2016 voimaan tulevien perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteiden laaja-alaisia osaamiskokonaisuuksia.

Oppimateriaalin on laatinut Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Koulukino. Tapakasvatusosuuden on laatinut Opetushallitus Tapakasvatusviikkoa varten.

Oppimateriaali on julkaistu 2015. Linkit on tarkistettu 23.3.2015

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Lovemilla

Lovemilla on elokuva rakkaudesta, roboteista ja bodaamisesta. Se on ennennäkemätöntä genre-anarkiaa, jossa komedian sisällä hypitään tyylilajista toiseen – zombie-elokuvasta herkkään romanssiin, alienien taisteluista musikaalilauluihin ja rumasti lentävistä supersankareista itseään tuunaaviin bodarirobotteihin.

Alkuperäinen nimi:
Lovemilla
Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
98 min.
Genre(t):
Levittäjä:
SF Film Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Teemu Nikki
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Milka Suonpää, Joel Hirvonen, Olli Rahkonen, Elina Knihtilä, Mari Rantasila, Matti Onnismaa
Nimi ruotsiksi:
Lovemilla