keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Palnan tyttäret

Oppimateriaalin teemoja: dokumenttielokuva, lastenkoti ja adoptio, Intia ja intialainen kulttuuri, juuret, itsetunto, perhe

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu alakoulun 2.- 6. luokille. Oppimateriaalin lopusta löytyy tehtävä myös 9.-luokkalaisille.

Synopsis: Palnan tyttäret on dokumenttielokuva rakkauden synnystä ja yksin maailmaan jääneistä lapsista, jotka löytävät kodin. Kiti Luostarinen seuraa toista vuotta Magi Viljasen ja Jouko Ollikaisen adoptio-perhettä. Devi on onnekas, koska hän on saanut hyvän kodin Suomesta. Hänen lisäkseen perheeseen odotetaan pikkusisarta, ja Devi saakin tehdä matkan omaan menneisyyteensä, kun hänen perheensä lähtee hakemaan delhiläisestä Palnan lastenkodista toista tytärtä, Stutia.

Dokumentin tapahtumat sijoittuvat Suomeen ja Intiaan. Siinä käsitellään inhimillisen elämän suuria teemoja: lapsuutta, muistia, rakkautta ja ihmisen identiteetin muotoutumista. Palnan tyttäret menee aidosti syvälle; siinä kuvataan vanhempien tunteiden liikahduksia. Äiti lukee päiväkirjaansa ja sanoo, että lapsen saaminen on maailman kaunein rakkaustarina. Isä ei liikutuksen vallassa saa hetkeen sanaa suustaan. Devin ja hänen perheensä tarina on lämmöllä ja myötäelämisellä tehty dokumentti, joka muistuttaa siitä, että elämässä on roppakaupalla myös onnea ja hyviä hetkiä.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuva on osa vuoden 2021 Elokuvaviikon ohjelmistoa ja katsottavissa maksutta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa.

Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Oppimateriaali on päivitetty vuonna 2021.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Palnan tyttäret

Elokuva muistista, identiteetistä ja rakkauden mullistavasta voimasta.

“Äiti, sinun pitää syödä paljon suklaata, että sinusta tulee samanvärinen kuin minä, kauniin ruskea.”
Yksivuotias Devi oli löydetty Delhin rautatieasemalta pahasti nälkiintyneenä. Poliisi vei hänet Palnan lastenkotiin, jossa Devi eli vuoden.  “Sitten tuli kaksi valkonaamaista minun kanssa leikkimään ja kolmen päivän kuluttua aloin hoksaamaan, että nämä alkaa sillai olemaan mun isä ja äiti.” Kun Devi oppi puhumaan, hän halusi usein puhua ammasta, ensimmäisestä äidistään. “Amma-äiti oli sairas eikä kyennyt pitämään minusta huolta. Mutta hän oli ottanut mua syliin.”
Elokuvan aikana kuusivuotias Devi tekee matkan omaan menneisyyteensä, kun hänen perheensä adoptoi Palnan lastenkodista toisen tyttären, pikkusiskon Deville.
“Palnan lastenkoti on ollut myös mun koti. En mä oo tullu mistään kaupasta.”

Alkuperäinen nimi:
Palnan tyttäret
Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
69 min.
Levittäjä:
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti/Elokuvapolku
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Kiti Luostarinen
Käsikirjoitus: