keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: pelkojen kohtaaminen, rohkeus, ystävyys, sovussa eläminen, yhteistyö, tarinan tekeminen, röllin historia.

Synopsis: Rölli on kuin kuka tahansa Röllikylän asukki – täynnä kepposia, säikyttelemistä ja kiusantekoa. Hän inhoaa peseytymistä, pussaamista ja kaikkea kaunista. Kun Rölli törmää metsässä Milliin, ihastuttavaan menninkäistyttöön, hän löytää aivan uudenlaisen ystävän. Milli on epäilyttävän puhdas ja pitää yököttävästä vaaleanpunaisesta väristä, mutta silti Röllin on pakko myöntää pitävänsä sisukkaasta ja hyväsydämisestä menninkäisestä. 

Rölli ystävineen joutuu suuren haasteen eteen, kun Menninkäisten metsä alkaa kivettyä. Ainoa keino pysäyttää tuho on löytää maaginen Ymmärryksen sydän Talvenmaasta. Matka sydämen luo on pitkä ja vaarallinen – ja tien perille tietää vain Milli Menninkäinen. Vastoin kaikkia periaatteitaan röllien on nyt luotettava menninkäiseen. Menninkäiset ovat kilttejä, röllit ilkeitä. Nyt heidän on kuitenkin pakko auttaa toisiaan pelastaakseen itsensä ja koko metsän tuholta. 
 
Elokuvan kertomus on saatavana myös lasten kuvakirjana; Pekka Lehtosaari, Janne 
Kopu, Kari Korhonen. Röllin sydän. Otava 2007. 
 
Tarinan lukeminen osittain tai kokonaan voi auttaa pienimpiä katselijoita seuraamaan elokuvan juonen kulkua. Isommille oppilaille kirjan lukeminen elokuvan jälkeen tukee elokuvan teemojen käsittelyä. 
 
Oppimateriaali on suunnattu alakoulun 1.-4. luokille.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 10.4.2020.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Röllin sydän

Kun Rölli törmää Milliin, ihastuttavaan menninkäistyttöön, hän kohtaa uudenlaisen ystävän, joka pitää kukista ja rauhasta. Rölli ja Milli joutuvat suuren haasteen eteen, kun Menninkäisten metsä alkaa kivettyä. Ainoa keino pysäyttää tuho on löytää maaginen sydän Talvenmaasta.

Menninkäiset ovat kilttejä, Röllit ilkeitä. Nyt heidän on pakko auttaa toisiaan pelastaakseen itsensä.

Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
82 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Pekka Lehtosaari
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Allu Tuppurainen, Saija Lentonen, Esa Saario, Matti Ranin, Jyrki Kovaleff, Aarre Karén
Nimi ruotsiksi:
Röllin sydän
Röllin Sydän är en lång animationsfilm var vi ser den älskade karaktären Rölli i tecknad version. Filmen har premiär i december 2007, och som bäst jobbar över 100 animatorer med den. Filmen är en klassisk handritad animation om Rölli och hans vänners äventyr. Röllin Sydän tar med en gång med sig trollet Rölli utanför Finlands gränser, filmens rättigheter har nämligen sålts till över 10 länder. Förhandskontrakt har gjorts med Sverige, Danmark, Norge, Island, Tyskland, Österrike, Schweitz, Estland, Litauen, Ryssland, Vitryssland och Ukraina. Rölli är som vilken som helst invånare i Röllibyn – full av hyss, överraskningar och väldigt retlysten. Han hatar att tvätta sig, att pussas och allt annat vackert. När Rölli träffar på Milli, en ljuvlig liten älva, får han en helt ny sorts vän. Milli är misstänkt ren och tycker om den äckliga färgen rosa, men ändå måste Rölli medge att han tycker om den godhjärtade älvan. Rölli och Milli hamnar inför en svår uppgift när Älvornas by börjar förvandlas till sten. Det enda sättet att stoppa förvandlingen är att hitta det magiska hjärtat från Vinterns land. Älvor är snälla, troll dumma. Nu måste dom hjälpa varandra för att rädda sig själva.