keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Kukaan ei tiedä, mistä he tulivat kauan sitten, aikojen alussa… Röllit olivat peikkoja. Toiset olivat pitkiä, toiset pätkiä. Jotkut olivat pulskia pulleroita, jotkut taas laihoja kuikeloita. Muutamat olivat lyhytjalkaisia ja pitkäselkäisiä, jotkut taas pitkäkoipisia ja lyhytselkäisiä. Joukossa oli isopäisiä ja pienipäisiä. Siis aikamoisia turjakkeita kaikki. 
 
Röllit yrittivät olla aina ilkeämpiaä kuin olivatkaan. Ärhentelystään ja ulkoisesta olemuksestaan huolimatta he olivat melko harmitonta, mutta ajattelematonta joukkoa. Röllit erottuivat toisistaan ominaisuuksiltaan tai tehtäviltään. Oli Kauppias-Rölli, Työmyyrä-Rölli, Iso-Rölli ja niin edelleen. Niin kauan kuin röllien muisti riitti, heimoa oli johtanut Heimonvanhin. (Lähde: I Matila. Rölli ja Metsänhenki. Otava 2002 s. 9)
 
1. Keskustelkaa yhdessä: millaisia röllit ovat? Millaiset asiat eivät sovi rölleille?
 
2. Jaetaan luokka kahteen ”rölliryhmään”. Ryhmät seisovat toisiaan vastakkain. Ryhmät yrittävät vuorotellen saada toista 
ryhmää hymyilemään tai nauramaan näyttelemällä erilaisia ilmeitä ja eleitä. Jos jonkun katsojan pokka pettää, joutuu hän pelistä pois. 
 
3. Järjestäkää röllipäivä koulussa, päiväkodissa tai menkää metsään rölliretkelle. Pukeutukaa rölleiksi. Keksikää itsellenne sopiva röllinimi. Millaisia vaatteita ne käyttävät? Millaiset hiukset niillä on? Suunnitelkaa rölleille säännöt. Miettikää, mitä kepposia ne toisilleen keksivät? Mitä kepposet ovat? Mikä ero on kepposen ja pahanteon tai ilkeilyn välillä? Mikä olisi herkullista rölliruokaa?