keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
1. Pekka Lehtosaaren mukaan Röllin sydän -elokuvan jatko-osa on käsikirjoitusvaiheessa. Ideoikaa ja kirjoittakaa elokuvan jatko-osasta synopsis eli juonitiivistelmä. Miettikää, miten Röllin ja Millin tarina tulisi jatkumaan. 
 
Ohjaaja Lehtosaari paljastaa kehittelevänsä jatko-osassa Röllin ja Millin ystävyyttä eteenpäin. Ja elokuvakin päättyi sopivasti aiheeseen: 
 
Rölli ja Milli keskustelevat: 
– Rölli ja menninkäinen ystävyksinä, ei siitä kyllä mitään hyvää tulisi. 
– Niin, paha juttu, naurahtaa Milli. Ja te röllithän tykkäätte tehdä pahoja juttuja. 
– Niin, se on totta, innostuu rölli… 
(Lähde: Röllin sydän -kirja )
 
2. Kokeilkaa itse piirros- tai pala-animaation animoimista ja kuvaamista. Tietoa animaatiosta ja ohjeita animaation tekemiseen löytyy mm. YLE:n Mediakompassin sivuilta.
 
3. Tarinat tarinoiden taustalla – intertekstit
 
Intertekstuaalisuudella tarkoitetaan kertomuksen sisältämiä viitteitä muihin olemassa oleviin satuihin ja kertomuksiin. Röllin tarina sisältää viittauksia muihin satuihin. Viittaukset ovat hyvin suoria, jotka lapsen on helppo kerronnasta tunnistaa. Intertekstit tuovat elokuvaan huumoria ja tuttuuden tunnetta. 
 
a. Prinsessaksi lumottu sammakko. Lukekaa tai muistelkaa miten tarina sammakkoprinssistä menee ja vertailkaa sitä elokuvan tapahtumiin.
 
b. Röllien metsä hahmoineen kivettyi. Hahmot kivettyivät myös Narnia-tarinassa, kun ne joutuivat lumikuningattaren valtaan. 
Muovailkaa savesta erilaisiin asentoihin kivettyneitä elokuvan hahmoja. Tai leikkikää röllihippaa, jossa kiinnijäänyt kivettyy siihen asentoon, johon jää, kun hippa häntä koskettaa. Muut voivat yrittää pelastaa kivettyneen koskettamalla. 
 
c. Huomasitteko tarinassa jotain muuta tuttua? Keskustelkaa huomioistanne yhdessä.