keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ohjaus:  Raimo O Niemi

Käsikirjoitus: Juuli Niemi Tuija Lehtisen romaanin pohjalta

Näyttelijät: Jon-Jon Geitel, Pihla Maalismaa, Heikki Silvennoinen, Kristiina Elstelä, Oiva Lohtander, Katariina Kaitue, Kari Heiskanen

Kuvaaja: Kari Sohlberg

Lavastaja: Pirjo Rossi

Tuotanto: Markku Flink / Periferia Productions

Genre: Draama, komedia

Ikäraja: K- 7

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu: 6-8 lk

Oppimateriaalin teemoja: ennakkoluulot, erilaiset murteet Suomessa, keskeiset henkilöhahmot, paskaduuni, erilaisten töiden arvostaminen, käännekohta, kirjasta elokuvaksi, koekuvaus ja koe-esiintyminen, oppimateriaalissa kuvamateriaalia elokuvan teosta.

 

Synopsis: Ulkopuolisen silmin 19-vuotiaan Jedin elämä on ollut lähes täydellistä. Menestyneet vanhemmat, laaja ystäväpiiri ja loistava koulumenestys ovat omiaan takaamaan ruusuisen tulevaisuuden. Mutta Jed ei tiedä, mitä hän elämältään haluaa. Vanhempien uraohjeisiin kyllästyneenä Jed päättää jättää kaiken. Sen kummemmin suunnittelematta hän astuu junaan ja päätyy itäsuomalaiseen pikkukaupunkiin.

Kun rahat loppuvat, Jed törmää itsenäisen elämän tylyyn arkeen. Sisäfilee leirintäalueen grillissä vaihtuu maksalaatikkoon, ja ainoa ystävä on väkisin seuraan lyöttäytynyt Jesse James -koira. Jed ei kuitenkaan luovuta. Työpaikkahaaveet niin trendikkäänä radiotoimittajana kuin sujuvasanaisena paikallislehden kolumnistina kaatuvat, mutta lehtityöhön hän lopulta pääsee – lehdenjakajaksi.

Kaupungilla Jed törmää jatkuvasti piikikkääseen ja sanavalmiiseen Luluun, joka osoittautuu myös railakkaaksi bailaajaksi. Kaksikolla ei vain tunnu synkkaavan lainkaan, he suorastaan inhoavat toisiaan.

Kaikesta huolimatta Jed alkaa juurtua kaupunkiin. Pysyvämmän työpaikan hän löytää tanssikärpäsen puraiseman Saastamoisen rinnalta, roskakuskin apumiehenä. Asunto taas järjestyy hieman erikoisen ja viinaanmenevän leskirouvan Veeran vanhasta puutalosta.

Lähde: Elokuvan kotisivut

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henrikkson ja Tuula Niiniranta (osa 1) sekä Henri Kärkkäinen (videokuvaus ja haastattelut, osa 2).

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 4.7.2014.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Roskisprinssi

Juuri ylioppilaaksi päässyt helsinkiläinen Jed on kaikin puolin menestynyt. Muiden mielestä hänellä on edessään ruusuinen tulevaisuus, mutta Jed ei itse tiedä mitä elämältään haluaa. Eräänä päivänä hän jättää kaiken taakseen, hyppää junaan ja päätyy lopulta
itäsuomalaiseen pikkukaupunkiin tanssivan roskakuskin apupojaksi. Asunnon Jed saa viinaanmenevän leskirouvan luota, ja ystäväksi lyöttäytyy väkisin Jesse James -koira. Kaupungilla Jed törmää jatkuvasti särmikkääseen ja railakkaasti bailaavaan Luluun. Räiskyvä suhde panee runoja rustaavan stadilaispojan tiukille. Kaksikon sanailu käy kuin florettimiekkailu. Eikä kumpikaan aio antautua – ainakaan ensimmäisenä.

Raimo O Niemen ohjaama nuorisoelokuva Roskisprinssi perustuu Tuija Lehtisen suosittuun, Otavan vuonna 1991 julkaisemaan samannimiseen romaaniin. Elokuvan on käsikirjoittanut Juuli Niemi.

Alkuperäinen nimi:
Roskisprinssi
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
100 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Raimo O Niemi
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Jon-Jon Geitel, Pihla Maalismaa, Heikki Silvennoinen, Kristiina Elstelä