keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

6.
a.
Roskisprinssi elokuvan tarinalle alkusysäyksen antaa Jedin ja isän välinen yhteenotto, jossa ilmenevät erilaisten odotusten ristipaineet. Riidan seurauksena Jed päätyy junaan, matkalle tuntemattomaan, ja näin varsinainen tarina pääsee alkamaan.

Mikä elokuvan tapahtuma toimii juonen käännekohtana?

Miten käännekohta vaikuttaa elokuvan keskeisiin henkilöhahmoihin ja heidän välisiin suhteisiinsa? Miten tunnelma muuttuu?

b. Millaisena elokuva kuvaa kuoleman? Millä tavoin roolihahmon kuolema syventää tarinaa? Ketkä surevat Veeran kuolemaa? Milloin kuolemaa on vaikeaa hyväksyä? Millaiset hautajaiset Veera toivoo itselleen? Mitä hän haluaa omaisuudelleen tehtävän?

c. Tunnetteko kuolemaan liittyviä taideteoksia? Millaisia symboleita kuoleman kuvaamisessa käytetään?

Tutkikaa kuolema-aiheisia taideteoksia. Löydättekö esim. seuraavista teoksista kuolemaan liittyviä symboleita? Akseli Gallen–Kallela: ‘Lemminkäisen äiti’, Hugo Simberg: ‘Kuoleman puutarha, Ole Kandelin: ‘Kilpajuoksua kuoleman kanssa’.

Tehkää kuoleman symboleista tussi tai liitupastelli ja hiilipiirroksia. Kuvataiteilija Veera Pitkänen kyseenalaistaa kauneuden ja kuoleman. Hänen töistään voi hakea inspiraatiota piirroksilleen. Esim. ‘Oath’, ‘Vala’ tai ‘Korppi’.

Vastauksia