keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan keskeiset tapahtumapaikat

Elokuva on kuvattu Kuusamossa ja sen ympäristössä.
 
a) Selvittäkää kartalta missä päin Suomea Kuusamo sijaitsee. Keskustelkaa myös mitä PohjoisSuomen luonnolle tai maisemalle tyypillisiä asioita elokuvan kuvaamista tapahtumapaikoista tunnistatte. Käyttäkää keskustelun apuna Liitettä 1 "Käsitteet haltuun – Lapin sanastoa". Tutkikaa Suomen karttaa: Minkä nimisiä tuntureita löydätte Lapista? Kuinka korkeita ne ovat? Missä sijaitsee Suomen korkein kohta?
 
b) Suomessa eri paikoilla on hauskan kuuloisia nimiä. Miten nimet ovat mahdollisesti syntyneet? Tutustukaa karttojen avulla lappilaisiin paikannimiin. Minkälaisia löysitte? (esim. Muorravaarakanruoktu, Pirunpää, Romopää, Murhahaara, Lemmenjänkä, Rattostunturi, Surkuvuoma, Venehakkaamavaara.)
 
c) Maalatkaa tunturimaisemia vesiväreillä.
 
d) Katselkaa pareittain tai pienryhmissä kuvia elokuvasta osoiteessa http://www.finnkino.fi/Event/296870/. Pohtikaa ryhmissä tai pareittain millaisia elokuvan tapahtumia tai tunnelmia on sijoitettu eri paikkoihin, kuten tunturiin, jokivarteen tai kyläkauppaan. (esim. tunturissa oli usein mietiskelevää ja rauhallista, jokivarressa tapahtui usein takaaajotilanteita)
 
e) Etsikää yksin tai pareittain kirjoista, lehdistä, internetistä, ym. erilaisia maisemavalokuvia. Valitkaa viidenkuuden kuvan sarja ja valitkaa kuviin sopiva musiikki. Kirjoittakaa kuvien ja musiikin perusteella pieni kertomus suhteestanne luontoon.