keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: erilaisuus, autismi, kiusaaminen, avaruus, sisarussuhde, elokuvan genre eli lajityyppi

Synopsis: 10-vuotiaan Antonin elämä on välillä rasittavaa. Hänellä on autistinen isoveli, Buller, joka tarvitsee paljon apua, jopa koulumatkalla tien ylittämisessä täytyy Antonin auttaa häntä. Kyllästynyt pikkuveli ei toivo mitään muuta niin hartaasti kuin tavallista, normaalia isoveljeä, joka pelaisi hänen kanssaan ja puolustaisi koulun kiusaajajengiltä, joka vainoaa häntä päivittäin koulun pihalla.

Poikien yksinhuoltajaäiti, Anja, haaveilee ‘normaalista’ perhe-elämästä. Hän toivoo myös Buller-poikansa paranemista ja luottaa tiibetiläiseen terveysteehen autismin parantajana. Buller haluaa vain, että Anton olisi onnellinen ja tyytyväinen. Hän piirtelee kuvia Antonille lukemattomista, kutsuvasti kimmeltävistä taivaan tähdistä ja avaruudesta.

Eräänä päivänä Anton on koulun kanssa retkellä ja hän huomaa savuavan, tulikuuman multakasan.

Myöhemmin illalla hän katselee Bullerin avaruusaiheisia piirroksia ja huomaa niistä muodostuvan palapelin, joka kuvaa meteoriitin putoamista maahan. Anton palaa tutkimaan uudelleen multakasaa ja löytääkin sieltä meteoriitin, jonka hän vie kotiin myös Bullerin ihmeteltäväksi. Salaperäinen meteoriitti sisältää outoja voimia, joiden vaikutuksesta Buller muuttuu yllättäen superveljeksi.

Elokuva kuvaa veljesten suhdetta ja arkielämää lämpimästi ja se sisältää paljon toivoa, rohkeutta ja humoristista elämäniloa.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 3.-6.-luokkalaisille.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimaterialin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu 6.2.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Superbroidi

Superbroidi kuvaa 10-vuotiaan Antonin ja hänen autistisen isoveljensä Bullerin suhdetta ja arkielämää lämpimästi ja sisältää paljon toivoa, rohkeutta ja humoristista elämäniloa.

Alkuperäinen nimi:
Superbror
Julkaisuvuosi:
2009
Pituus:
93 min.
Levittäjä:
Kinoscreen Illusion
Tuotantomaa(t):
Tanska
Ohjaus:
Käsikirjoitus: