keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Supersankarit ja terveisiä avaruudesta

Supersankarit

a. Millaisia supersankareita tiedätte? Nimetkää tunnetuinpia supersankari elokuva- ja sarjakuvahahmoja. Zorro ja Tarzan, Teräsmies, Batman ja Robin, Ihmeneloset,
 Hämähäkkimies,
 Supermies, Ryhmä X…

Millaisia tunnusmerkkejä heillä usein on?Kaksoiselämä, yli-inhimilliset voimat, sankaritekoja ja usein erikoinen, värikäs asu, jota täydentävät viitta ja helposti tunnistettava symboli.Wikipedia

b. Suunnitelkaa ja piirtäkää erilaisia supersankarihahmoja. Millainen on teidän supersankarinne asu? Entä hänen tunnuksensa tai symboli?

c. Kirjoittakaa sankaritarina omasta hahmostanne.

Miettikää, millainen tyylilaji tarinassanne on. Onko tarinanne tosielämästä? Liittyykö siihen taikavoimia? Onko siinä vitsikkyyttä ja huumoria? tms.

d. Mitä sankaruus mielestänne tarkoittaa? Keitä ovat tosielämän sankarit?

Terveisiä avaruudesta

Meteoriitti ja STC (Super Trip Control)

a. Selvittäkää tietokirjojen tai internetin avulla mikä on meteoriitti. Millaisia ne ovat? Miten ne syntyvät? Selvittäkää myös onko Suomen maaperään osunut meteoriitteja.

Miten meteoriitti liittyi elokuvan tarinaan? Yhdistää veljekset ja sysää alkuun huiman yhteisen salaisuuden.

Millaisena elokuvan meteoriitti kuvataan? Mitä erityistä elokuvan meteoriittiin liittyy?

b. Mikä on STC? Mistä laite löytyy? Miltä se näyttää? Millaisia ominaisuuksia laitteeseen liittyy? Mitä elokuvassa tapahtuu, kun laite kastuu?

Laite löytyy meteoriitin sisältä. Se sisältää paljon voimaa ja siksi sen haltijalla on suuri vastuu. Se ei siedä vettä.

Miten Buller saa supervoimat? Millaiseksi hän muuttuu laitteen vakutuksesta? Paljon voimia, lentokyky, itsevarma teini

Miten laite vaikuttaa Antoniin? Loistava tanssitaito ja muut hurmurin elkeet, lentotaito, itsevarmuus, rohkeus

Mikä merkitys laitteella oli elokuvan tarinassa? Miten se muutti veljesten välisiä suhteita, itsetuntoa tai suhteita toisiin ihmisiin?

c. Millaisen laitteen te haluaisitte keksiä? Millaisen muutoksen haluaisitte saada aikaan? Millaisiin asioihin toivoisitte muutosta?

Keksikää ongelma ja sille ratkaisu yliluonnollisen taikalaitteen avulla. Nimetkää laitteenne.

Terveisiä avaruudesta

Eräänä syksyisenä kouluaamuna vilkaisen ikkunasta ulos kesken oppitunnin. Taivaalla välkyy jokin kummallinen valo, joka lähestyy lähestymistään. Pian koulun pihalle laskeutuu kummallinen härveli. Hieraisen silmiäni. Olenkohan unessa vielä? Huomasivatko muut? Pian aluksen sisältä kömpii esille…

Jatkakaa tarinaa. Mitä sitten tapahtuu?

Avaruusolioita

a. Piirtäkää lähikuvia avaruusolioista. A3-kokoiselle paperille. Käyttäkää liituja ja peitevärejä. Tai piirtäkää mustalle paperille pastelliliiduilla. Hahmoja voi myös tehostaa liimaamalla niihin erilaisia pieniä koristeita lisukkeiksi.

b. Rakentakaa yksin tai pareittain avaruusalus. Pohja ulokkeineen muotoillaan esim. kanaverkosta. Päällystetään koko komeus liisterillä, sanomalehdestä revityillä suikaleilla ja selluvillalla. Kiinnittäkää alukseen liimaamalla sopivia pieniä tarpeellisia ’laitteita’, romuja, muttereita, yms. Maalatkaa lopputulos mieluisaksi esim. peiteväreillä tai spray-maaleilla.

Antonin ja Bullerin seikkailut jatkuvat

Anton ja Buller piilottavat meteoriitin osat ja salaisen aseensa taulun taakse seinän pieneen koloseen ja käyvät yhdessä nukkumaan. Äkkiä kätköstä kuuluu salaperäisiä ääniä.

Keksikää ja kirjoittakaa, millainen seikkailu veljeksiä seuraavaksi odottaa.