keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Valo Ahola 
Millainen koti Valolla oli? Mikä merkitys isän rakkaudella oli? 
Ote Koulupojan päiväkirjasta 1 s. 9: Valon lapsuuteen kuului myös paljon hyviä hetkiä isän kanssa, joka ymmärsi poikansa lahjakkuuden. 
 
Mitä epäkohtia Valo näki ympärillään? Mikä vaikutus niillä oli häneen? 
Ote Koulupojan päiväkirjasta 1 s. 9: Epäoikeudenmukaisuutta sekä aikuisten maailman väkivaltaa ja kieroutta Valo joutui lapsuudessaan kokemaan runsaasti. Syvästi häneen vaikutti verinen sunnuntai, jota hän oli Pietarissa silminnäkijänä todistamassa. Tämän jälkeen Valo ei enää leikkinyt muiden lasten kanssa, vaan hänestä tuli syvämietteinen ja vakava. (Poika on nähnyt ja kokenut paljon väkivaltaa, isä ymmärtää, tukee ja rakastaa poikaansa.) 
 
Mikä merkitys koulunkäynnillä oli Valo Aholaan? Miten Valon rohkeus näkyi hänessä? (Hän uskoi asiaansa sekä lasten oikeuteen toimia, eikä pelännyt seurauksia. mm. LASTA EI SAA VAHINGOITTAA – kirjoitus.) 
 
Verinen sunnuntai = Joulukuussa 1904 alkanut laaja lakko oli jättänyt Pietarin ilman sähköä ja sanomalehtiä. 22. Tammikuuta 1905 ortodoksinen pappi Georgi Gapon johti rauhanomaisen marssin Pietarissa viemään vetoomusta keisarille Talvipalatsiin. Väkijoukko kantoi ikoneita ja lauloi hymnejä, mutta hermostuneet turvallisuusjoukot avasivat tulen. Verisunnuntaina tunnettu tapahtuma vaati jopa tuhansia kuolonuhreja ja johti yleislakkoon ja mellakointiin. 
(Lähde: Wikipedia)
 
Pekka Ahola, Valon isä 
Millainen isä hän on? Millä tavoin Pekka suhtautuu poikaansa? Entä muihin ihmisiin? Mikä hän oli ammatiltaan? 
 
Ville Kabanen 
Millainen koti Villellä on? Miten Viha kasvattaa vihaa kuvastaa Villen ja hänen isänsä suhdetta. 
 
”Minä häpeän sinua (isä). Minä osaan jo lukea ja sitä sinä et voi minulta viedä.” 
isä:” Minä opetan sinua kunnioittamaan minua.” 
Ville: ”Kunnioitus pitää ansaita.”
 
Miltä Villestä mahtoi tuntua kun ei osannut lukea? Mikä merkitys lukutaidolla on ihmiselle? Miten Ville Kabasen elämä muuttui elokuvan aikana? Mitkä asiat vaikuttivat elämän suunnan muutokseen? (Poika on nähnyt ja kokenut paljon henkistä ja fyysistä väkivaltaa, isä ei ymmärrä poikaansa eikä osoita rakkautta hänelle.) 
 
Konstantin Kabanen, Villen isä 
Millainen isä hän on? Millä tavoin Konstantin suhtautuu poikaansa? Entä muihin ihmisiin? Millä tavoin juominen vaikuttaa häneen? Miten Konstantin muuttuu elokuvan lopussa? Miten Villen esimerkki vaikuttaa häneen? Miten Konstantinin elämä voisi muuttua Villen rohkeuden ja elämän suunnan muutoksen myötä? 
 
  • Kuvitelkaa yhdessä miten henkilöiden elämä jatkuisi elokuvan tapahtumien jälkeen. Pohtikaa miten yhden perheenjäsenen toiminta vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin tai pahoinvointiin.