keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

Työstäkää tehtävien pohjalta julkaisu, jonka avulla esittelette luokassa tiedonhaun ja keskustelujenne tuloksia. Merkitkää näkyviin kaikki käyttämänne lähdemateriaalit.
 
1. Vallanpitäjät ja suvut 
a) Elokuvassa oli kolme mahtisukua. Mikä merkitys sukuun kuulumisella voi olla puolustuksen, kuninkuuden tai elinkeinon harjoittamisen näkökulmasta? Entä mikä merkitys oikean puolison valinnalla saattoi olla suvuille? 
b) Arnin ja Cecilian rakkauden haasteiksi muodostuvat niin maalliset kuin hengelliset vallanjuonittelut. Pohtikaa millaisia motiiveja elokuvan eri henkilöillä oli tukea tai pitää nuoret erossa toisistaan. (Rikissa, Knut Eriksson, Veli Guilbert, Isä Henri, Magnus-isä, Algot Pålsson, Katarina Pålsson) Laatikaa aiheesta miellekartta. 
c) Tehkää sukupuu omista suvuistanne. 
 
2. Kuninkaan valinta 
a) Selvittäkää miten kuninkaat valittiin Ruotsissa keskiajalla? 
b) Muistelkaa kahta elokuvassa kuvattua vallansiirtoa. Kuinka ne tapahtuivat? Kuinka todenmukainen elokuvan kuvaus mielestänne oli? 
c) Mitä ovat Moran kivet? Milloin kuninkuus säädettiin periytyväksi? Kuka Ruotsin kuninkaista laati lain? 
 
3. Käräjät 
a) Selvittäkää mitä tarkoitetaan käräjillä. Keitä oli valittu käräjille päättämään asioista? 
b) Mistä asiasta elokuvassa mentiin käräjille? Miten siellä asiat ratkaistiin? 
c) Mitä mieltä olette keskiaikaisten käräjien oikeudenmukaisuudesta? Miten vastaavat asiat ratkaistaisiin nykyaikana? 
 
4. Ystävyyden ja petoksen poluilla 
a) Valitkaa jokin elokuvan henkilöhahmoista ja pohtikaa hänen asemaansa keskiaikaisessa yhteiskunnassa. Miten hän liittyy tarinan kulkuun? Ketä hän kunnioitti, kadehti, pelkäsi tai kenen liittolainen hän oli tai voisi olla? 
b) Kirjoittakaa päiväkirjaa valitsemanne henkilön näkökulmasta. Kirjoittakaa siten, että teksti paljastaa, ketä hän kunnioittaa, kadehtii, pelkää tai kenen liittolainen hän olisi.