keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

a) Missä muissa elokuvissa tai kirjoissa on joku eläin pääroolissa? Etsikää ja lainatkaa aiheeseen liittyviä kirjoja kirjastosta. Lassie-sarjan lisäksi mm. Sewell: Uljas Musta, Adams: Ruohometsän kansa, Bach: Lokki Joonatan, Kouros: Gondwanan lapset, Krohn: Ihmisen vaatteissa, Kurvinen: Susikoira Roi-sarja, O’Brien: Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat. Gavriil Trojepolski: Bim Mustakorva (elokuva Stanislav Rostotsky – Bim Mustakorva 1970).

b) Tutustukaa tarinoihin, joissa eläin on keskeisessä roolissa ja tarkastelkaa niitä rinnakkain. Pohtikaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Milloin ne on kirjoitettu tai julkaistu ensimmäisen kerran? Millaisena ne kuvaavat eläintä? Kuvataanko eläin eläimelle lajityypillisenä vai inhimillisenä, ihmisen tavoin ajattelevana ja toimivana otuksena? Mitkä eläinlajit ovat tarinoissa edustettuina? Mitä tehtäviä eläimille on annettu? Mitä tarinat kertovat ihmisten suhtautumisesta eläimeen? Pohtikaa mitä yhteistä lukemistanne tarinoista löytyy?

c) Kerätkää kirjoista kokonaisia lauseita tai adjektiiveja, joissa kuvataan eläimen ja ihmisen välistä kiintymystä tai ystävyyttä. Etsikää myös kohtauksia missä ihminen kohtelee eläintä huonosti. Pohtikaa yhdessä millainen on ihminen, joka tekee pahaa eläimelle.