keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Eläytyminen toisen asemaan

a) Lassien tarina on tunteisiin vetoava. Mitkä kohtaukset elokuvassa olivat mielestänne surullisia. Keskustelkaa elokuvissa itkemisestä. Kuka uskaltaa tunnustaa itkeneensä elokuvissa? Millaiset elokuvakohtaukset voivat itkettää?

b) Miltä Joesta tuntui Lassien myynti? Miltä Joesta tuntui torua Lassieta pahaksi koiraksi kartanon pihalla? Miltä Joesta tuntui kun hän löysi uupuneen, kotiin palanneen Lassien kadulta? Kuvitelkaa, että olisitte Joen asemassa ja Lassie ei olekaan odottamassa koulun jälkeen tutulla paikallaan. Kirjoittakaa päivästä. Millaista Joella oli koulussa? Miten opettaja rankaisi Joeta? Joe kuunteli vanhempiaan salaa, miltä aikuisten huolet hänestä tuntuivat? Miten Joe turvautui Lassieen?

c) Pohtikaa Lassien näkökulmasta. Miltä Lassiesta tuntui odottaa Joeta päivittäin koulun portilla? Miltä tuntui joutua hänestä eroon? Miltä Lassiesta tuntui matkalla kotiin? Millaista oli kulkea pitkä taival kotiin? Pelottiko seikkailun aikana? Mistä Lassien sai voimaa matkaansa? Entä miltä tuntui silloin kun Joe taas löytyi? Asettaudutaan Lassien asemaan ja kirjoitetaan matkasta.

d) Vanhemmat lupasivat Joelle, etteivät he myy Lassieta, mutta joutuivat kuitenkin näin tekemään. Miltä vanhemmista tuntui, kun urhea koira palasi maailman ääristä kotiin perheensä luo? Keskustelkaa lupauksista ja niiden pitämisestä. Asettukaa myös vanhempien asemaan ja pohtikaa miltä tilanne Joen vanhemmista mahtoi tuntua.