keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Elokuvan näkökulman määrittelee heti alussa Fatoun tokaisu ”tää on mun leffa”, tapahtumat nähdään siis Fatoun silmin. Kerronta on muutenkin sidottu Fatoun näkökulmaan esimerkiksi ajoittain käytetyn subjektiivisen kameran kautta.
 
1. Millainen olisi itse tekemäsi Mun leffa? Suunnitelkaa yhden itsellenne merkittävän kokemuksen tai tilanteen ympärille lyhytelokuva. Teema voi olla mikä tahansa, mutta oleellista on, että tuotte esiin oman näkökulmanne ja että video on itsenne näköinen. Kertokaa jokin teille tärkeä viesti itsellenne ominaisella tavalla. Miettikää mikä on teille luontevin keino itseilmaisuun, ehkä tarinanne taipuisi taiteelliseksi monologiksi tai musiikkivideoksi… 
 
2. Jos teillä on mahdollisuus toteuttaa video myös käytännössä, voitte kokeilla vaikkapa improvisaation keinoja. Elokuvan alku taustoittaa Fatoun tarinan 
valokuvakollaasilla hänen lapsuudestaan ja kasvamisestaan nuoreksi naiseksi. Kuvakavalkadin korostama viattomuus antaa taustan tragedialle, mutta se myös antaa toivoa ehjän minäkuvan rakentamiselle tulevaisuudessa. Elokuvan loppukin antaa toivoa selviytymisestä. 
 
3. Rakentakaa oma taustanne kuvakollaasin muotoon, kertokaa oma tarinanne keräämällä oma historianne valokuvista. Kuvien ei tarvitse olla aikajärjestyksessä. Korostakaa omia tunnelmia, tunteita ja tulkintoja kuvista. Kollaasiin voi liittää myös esineitä, leikkeitä tms. jotka auttavat kertomaan mistä tulette ja minne olette menossa. Pohtikaa kollaasin rakentamisen kautta myös sitä miten kokemukset ovat teitä muokanneet ja miten ne voisivat auttaa teitä tulevaisuudessa.