keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

Ben X -elokuvan nimi johdetaan hollanninkielisestä sanonnasta “(ik) ben niks”, joka tarkoittaa “(I) am nothing” eli en ole mitään.
Nuoruus on aikaa, jolloin oman identiteetin etsiminen on ajankohtaista ja olennaista. Kuka minä olen? Millainen minä olen? Etsiessään omaa olemustaan ja omaa identiteettiään, nuori etsii esikuvia ja malleja muista ihmisistä. Nuoruuteen liittyy myös monenlaisten sankareiden ja esikuvien elämän seuraamista. Mediat ja pelit tarjoavat tänä päivänä yhä enemmän todellisia ja kuvitteellisia sankareita.
 
Kuka tai ketkä olivat Benin sankari-ihanteet?Miten he näkyivät Benin arkipäivän elämässä? Ketkä ovat teidän sankareita? Miten sankari-ihanteenne on vuosien myötä muuttunut? Ketkä olivat lapsuudessanne teidän sankareitanne? Kyselkää, millaisia sankari-ihanteita teidän vanhemmillanne tai 
isovanhemmillanne oli nuoruudessaan.
 
Mediat nostavat esiin sankareita ja uusia julkisuuden henkilöitä. Kenestä tahansa voi tulla YouTuben suosituin sankari tai antisankari. Benistäkin tuli suosittu julkisuuden henkilö juuri internetin kautta. Millaista julkisuutta hän sai? Miltä tuntuisi olla samanlaisen julkisuuden kohteena? Ihmisen perustarpeisiin kuuluu tarve tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi. Benin kuolema kokosi kirkon täyteen hänen lähellään eläneitä ihmisiä. Kysymys sankaruudesta nousi uudestaan esille, mutta millä tavoin? Kuka oli loppujen lopuksi sankari: Ben, hänen vanhempansa, koulukaverit, opettajat?