keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Muumi ja vaarallinen juhannus

Oppimateriaalin teemoja: juhannus, pelko ja pelottelu, teatterin taikaa, Muumit

Muumi ja vaarallinen juhannus perustuu 70-80 –luvun taitteessa tuotettuun Muumien maailma -animaatiosarjaan, josta on nyt tuotettu pitkä valkokangaselokuva. Animaatiosarjan kuvamateriaali on restauroitu kokonaan elokuvaa varten ja käsikirjoitus sekä dialogi on tehty Suomessa alusta alkaen. Alkuperäisessä animaatiosarjassa ei ollut lainkaan dialogia.

Synopsis: Seesteisen kesäpäivän Muumilaaksossa keskeyttää tulivuoren purkaus ja valtava tulva-aalto. Vesi nousee yhä korkeammalle, mutta perhe löytää viime hetkellä turvapaikan merkillisestä talosta, joka ajelehtii heidän eteensä. Sittemmin ilmenee, ettei kyse ole tavallisesta talosta, vaan näyttämöstä, joka on teatteria harrastavan Emman asumus. Hieman vastahakoisesti Emma suostuu auttamaan, kun Muumiperhe haluaa tehdä näy-telmän, jota Muumipappa alkaa käsikirjoittaa. Matkaan tulee mutkia, kun Muumipeikko ja Niiskuneiti joutuvat vahingossa eroon muista. Retkensä aikana he kohtaavat Vilijonkan ja viettävät yhdessä riehakasta juhannusyötä kokon ympärillä. Seuraavan aamun väärinkäsitys ajaa heidät kuitenkin virkavallan takaa-ajamiksi. Samanaikaisesti myös Pikku-Myy päätyy omille teilleen ja kohtaa sattumalta Nuuskamuikkusen. Kaksikko käy kapinoimassa itsevaltiasta puistovahtia vastaan ja saa kontolleen orpolapsilauman. Muumilaakson väki on joutunut toisistaan erilleen, mutta sattumien kautta he löytävät tiensä taas yhteen ja kaikki ehtivät viime tipassa paikalle, kun Muumiperheen näytelmä ”Jalopeuran morsiamet” saa ensi-iltansa kelluvalla näyttämöllä.

Äänirooleissa: Muumipeikko – Jasper Pääkkönen, Pikku Myy – Outi Alanen, Niiskuneiti – Elsa Saisio, Muumipappa – Tapani Perttu, Muumimamma – Johanna Viksten, Nuuskamuikkunen – Taneli Mäkelä, Puistovahti – Jarmo Koski, Homssu – Ilpo Mikkonen, Mymmelin tytär, vahdin serkku – Vuokko Hovatta, Vilijonkka – Emma-Leena Rapola

Oppimateriaali on suunniteltu esikouluun ja alkuopetukseen.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 7.6.2013.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Muumi ja vaarallinen juhannus

Elokuvan tarina perustuu Tove Janssonin kirjaan Vaarallinen juhannus eli luvassa on jännittävä seikkailu Muumilaakson joutuessa tulvan valtaan ja Muumiperheen päätyessä asumaan teatteriin.

Alkuperäinen nimi:
Muumi ja vaarallinen juhannus
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
88 min.
Genre(t):
Levittäjä:
SF Film Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Maria Lindberg
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Jasper Pääkkönen, Outi Alanen, Tapani Perttu, Johanna Viksten, Elsa Saisio, Taneli Mäkelä, Jarmo Koski, Ilpo Mikkonen, Leena Rapola ja Vuokko Hovatta
Nimi ruotsiksi:
Mumintrollens farliga midsommar
En lung sommardag i Mumindalen avbryts av ett vulkanutbrott och en väldig flodvåg.Vattnet översvämmar hela dalen,och muminfamiljen tar sin tiiflykt till ett märkligt hus som driver omkring på vattnet.