keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvassa Emma näkyi aluksi heijastuvana, jännittävän näköisenä varjona teatterin seinällä. Varjoteatteri on maailman vanhimpia teatterimuotoja ja on lumonnut ihmisiä kautta aikojen. Varjoteatteri on tekniikaltaan yksinkertaista; jo hyvin pienikin lapsi osaa piirtää varjonuken pahville. Sekä varjoilla leikkiminen että näytteleminen ovat varjoteatteria. Varjoteatterissa yhdistyvät kuvallinen ja sanallinen ilmaisu, näytteleminen soittaminen, liikkuminen ja tanssiminen. Se on ryhmätyötä, jossa lopputulos on palkitsevaa.

a) Virittäkää huoneeseen katosta lattiaan ulottuva valkoinen kangas, esim. lakana. Asettakaa verhon taakse kirkas lamppu ja kokeilkaa varjoteatteria lakanan takana, kankaan ja valon välissä esittäen. Voitte käyttää myös tekemiänne paperisia tai huopakankaisia muumihahmoja. Varjoteatte-ria voi myös kokeilla piirtoheittimen avulla lasin päällä hahmoja liikuttaen.

b) Heijastakaa vuorotellen erilaisia esineitä varjokuvina seinälle. Toiset saavat arvata, mikä esine on kyseessä. Tutkikaa myös, miten käsillä voi muodostaa erilaisia eläinten varjokuvia.

c) Kun olette kokeilleet varjoilla leikkimistä ja erilaisten hahmojen liikuttelua, suunnitelkaa ja toteuttakaa varjoteatteriesitys.