keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Muumipeikko sulki silmänsä ja ajatteli: kuinka erilaisia me kaikki olemmekaan.

a) Keitä hahmoja elokuvassa esiintyi? Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa, Niiskuneiti, Mymmelin tytär, Pikku Myy, Nuuskamuikkunen, Emma, Miska, Homssu, Vilijaana, Poliisihemuli, Poliisihemulin serkku, Puistonvartija, löytölapset.

Keskustelkaa yhdessä elokuvan hahmoista, millaisia ne ovat – mm. luonteenpiirteet, ulkonäkö, vaatteet, tavat, ystävät yms. Kenestä elokuvan hahmosta pidätte eniten ja miksi. Kuka haluaisitte olla tai ketä heistä muistutatte eniten?

Muumipeikko pitää seikkailuista ja Niiskuneidistä, jota kohtaan hänellä on romanttisia tunteita. Niiskut ovat muuten samanlaisia kuin muumit, mutta ne muuttavat väriä tunteiden mukaan. Muumipappa on mahtipontinen. Muumimamman mukaan pappa oli rauhaton seikkailijasielu, joka ei pystynyt elämään yhdessä paikassa edes avioiduttuaan. Lopulta hän karkasi merelle hattivattien kanssa. Muumimamma itse on luonteeltaan tyyni, itsevarma, lempeä ja kärsivällinen. Hän suuttuu harvoin mistään eikä anna suurimpienkaan katastrofien haitata itseään.

Pikku Myy sanoo aina hyvin suoraan mitä ajattelee, eikä välitä siitä mitä muut hänestä ajattelevat, vaan on rohkea ja itsenäinen, jopa itsepäinen. Myy on myös hyvin utelias ja tekee kaiken mitä haluaa. Myy tuntuu saavan suurta mielihyvää puremisesta. Ainakin hän usein uhkailee puraista jotakuta, jos tämä on hänelle itselleen tai muille ilkeä, mutta joskus ihan silkasta puremisen riemusta.

Vaarallisen juhannuksen hahmojen joukossa oli myös aina surullinen ja alati masentunut Miska. Hänellä oli itsetunto-ongelmia ja hän murehti kaikkea, ulkonäköään, omia kykyjään ja sosiaalisia suhteitaan.

b) Tehkää elokuvan hahmoista keppinuket pöytäteatteria varten. Valmistakaa nukeista noin 10 cm korkuisia. Tehkää hahmoista kaksiulotteisia, jotta ne voidaan kiinnittää myös esim neulalla Muumilaakso-maisemaan. Hahmoja voi hieman tukevoittaa laittamalla niihin vanua sisään. Liikuttelua varten kiinnitetään jäätelötikku tms., joka liimataan osittain hahmon sisään.

c) Keksikää ja esittäkää hahmoillanne pieniä teatteriesityksiä Muumilaakso maiseman edessä. Voitte esittää hahmoilla myös pöytäteatteria siten, että maisema toimii esitysten taustana. Lapset saavat kertoa elokuvan tarinaa ja esittää sitä yhdessä yhteisen maiseman ääressä.