keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Trolleilla tarkoitetaan tahallisesti keskustelua häiritseviä sanallisia ja kuvaviestejä internetissä, sekä tällaisten viestien lähettäjää. Trollaajia ovat usein yksittäiset ihmiset, mutta myös valtiot tai poliittiset organisaatiot käyttävät trollausta ja disinformaatiota osana infosodankäyntiä ja propagandaa. Nettiviestinnälle tyypillinen auktoriteettien ja sääntöjen puuttuminen, vähäisyys tai kierrettävyys helpottavat trollaamista. Trollaaja voi luoda itselleen sosiaalisessa mediassa valehenkilöllisyyden tai esiintyä tunnistamattomana.

Trolleilla ärsytetään, aiheutetaan ja voimistetaan ristiriitoja, uhkaillaan, loukataan ja vihataan netissä ja sosiaalisessa mediassa. Viestit voivat olla hauskoja, ironisia, ärsyttäviä, mauttomia tai pahimmillaan rikoksen tunnusmerkit täyttäviä. Trollien huumori on usein ristiriitaista ja liioittelevaa, ja niiden kieli voi myös olla rasistista, seksististä ja homofobista, jopa sadistista.

Trollausta käytetään myös satiirisena keinona, usein vallanpitäjiä vastaan tai väärinkäytösten paljastamiseen. Trollien tehtävänä on myös tehdä näkyväksi yhteiskunnan nurjia puolia ja sanattomia sopimuksia sekä toisinaan vain väitellä väittelyn ja ärsyttämisen ilosta, totuudesta välittämättä.

Lähteitä ja lisätietoa